Saint-Gobain ofron zgjidhje inteligjente dhe inovative për shtëpitë, zyrat, dyqanet dhe ndërtesat industriale, spitalet, shkollat dhe vendet publike që kanë kërkesa të larta performance dhe efikasiteti në energji, moderne dhe mbi të gjitha të qëndrueshme. Referencat tona në të gjithë botën tregojnë se: e ardhmja ndërtohet me ne.

Ndërtesa nartel prishitnë, Kosovë

Nartel ështe objekt rezidencial dhe qendër biznesi e ndërtuar nga Nartel Construction në zemër të Prishtinës. Projketi ofron hapësira komode dhe estetike për të jetuar dhe punuar. Materialet e fasadës termike janë ndër më inovativët, të ofruar nga Weber, ku përfshihen ngjitësat e fasadës me cilësi të lartë dhe suvatë dekorative webertene aquabalance, weber.design WOOD dhe weber.design BRICK. Në brendësi të objektit, janë përdorur sistemet e thata me bazë gipsi nga Rigips.

Internation Business College, Mitovicë, Kosovë

Kolegji ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovice, është një projekt ambicioz i sponsorizuar nga Ministria e Edukimit të Kosoves, Programi i Fqinjësisë së Danimarkës dhe Qeveria Suedeze. Ambientet e studimit dhe ato administrative janë ndërtuar me sistemet e thata Rigips. Përpos zgjidhjeve inovative epokside për dyshemetë, Weber gjithashtu ka ofruar për këtë projekt edhe zgjidhjet inovative për fasada termike: ngjitësat webertherm dhe suvatë dekorative imitim i materialeve natyrale.

Swiss village, Prishtinë, Kosovë

Kompleksi i vilave Swiss Village, ngrihet vetëm pak km larg kryeqytetit. I tërë kompleksi është ideuar për të ofruar për rezidentët, siguri, komoditet dhe një jetesë të shëndetshme. Numërohen rreth 140 vila të cilat janë kuruar në çdo detaj për të ofruar komfortin maksimal për banoret. Weber ka ofruar produktet kyçe të fasadës tërmike si ngjitësat weberthem, suvatë dekorative webertene dhe weber.design si dhe panelet izolues të EPS aprovuar nga Weber.

Hotel Lot, Tiranë, Shqipëri

I pozicionuar në Rr. “Luigj Gurakuqi” , vetëm disa metra nga qendra e Tiranës, fasada nëoklasike, e kuruar në detaje, e Hotel Lot, prej vitesh tashmë spikat midis ndërtesave të vjetra të zones. Weber nëpermjet partnerit të tij Izopak Austria, ka ofruar materialet e fasadës tërmike: ngjitësat webertherm dhe suvanë dekorative webertene. Komforti dhe privatësia në ambientet e brendshme të hotelit është siguaruar me sistemet e thata Rigips.

Hotel Colosseo, Tiranë, Shqipëri

Një tjetër emër prestigjoz i është shtuar faciliteteve akomoduese në kryeqytet. I ndodhur në nje pozicion kyç në Sheshin “Adem Jashari”, buzë Rr. “Skenderbeg”, ku ndodhen rezidencat e ambasadave, Hotel Colosseo spikat për shkak të fasadës gjigande nëoklasike të punuar me detaje me produktet për fasada tërmike, Weber.

Tower bridge complex, Tiranë, Shqipëri

Tower Bridge është një kompleks rezidencial cilësor i ndërtuar nga Orion në Rr. “e Dibrës” . Kompleksi ka transformuar lagjen e vjetër duke i dhënë një frymë të re moderne dhe dinamike, në shumë nivele. Weber ka mundësuar hidroizolimin e kompleksit me zgjidhjen më të mirë me 2-komponentë, në treg.

Foleja e gjelbër, Tiranë, Shqipëri

Foleja e gjelbër, është banesa që ofron cilësinë e të jetuarit në një kopësht të gjelbër në mes të qytetit. Projektuar dhe ndërtuar nga FB-ART, fare pranë Sheshit Rilindja, Foleja e Gjelbër siguron komoditet maksimal dhe efiçencë falë materialeve cilësore të përdorura. Weber ka ofruar llaçet e thatë dhe finon dekorative për këtë projekt.

Siri Tiranë, Shqipëri

Siri është një nga projektet pioniere të gjeneratës së re, nga Kontakt. Forma e objektit e ndan zonën në dy hapësira të gjelbra të cilat lidhen me pasazhet e këmbësorëve. Weber ka ofruar për këtë projekt llaçet e thata dhe suvatë dekorative të finiturave të fasades.

Amfiteatri i Tiranës, Liqeni Artifical

Amfiteatri i Tiranës është arena më e madhe e hapur e kryeqytetit, me kapacitet 1334 vendesh. Projekti i tij ka nisur që në 1957 dhe është finalizuar në pranverën e vitit 1974, për t’u lënë më pas në harresë deri në vitin 2018 kur Bashkia e Tiranës vendosi të rikonstruktojë ketë gjigand. Weber ka ofruar një sërë produktesh si ngjitësin e pllakave, astare dhe suva akrilike dekorative.

Sheski Skënderbej, Qendra e Tiranës

Sheshi Skënderbej u ndërtua në 1968 sipas planifikimit të arkitektëve Italianë të kohës sipas stilit neo-rilindas, me hapësira të artikuluara mirë dhe fasada të mëdha. Në 2018 Bashkia e Tiranës vendosi të finalizojë rikonstruktimit e sheshit duke e kthyer atë në një hapësirë publike të vlerësuar me çmime në mbarë botën. Në konceptin e ri të sheshit janë përdorur bimësi dhe pllaka guri nga të gjithë trevat shqiptare, të cilat janë fiksuar me ngjitës nga gama Weber.